Muziekvereniging Nij Libben Witmarsum

Dirigent

                         De dirigent

 

 

Andries Kramer

Andries Kramer is sinds januari 2018 dirigent van Nij Libben Witmarsum, eerst op interim basis. Hij begon zijn muzikale loopbaan bij muziekvereniging Hald Moed in Oosthem. Via de bugel en cornet werd uiteindelijk trompet zijn instrument waarin hij werd onderwezen door de docenten Tseard Verbeek en Wybren Valkema van de Muziekschool Sneek.

Na de middelbare school koost hij voor de muziekvakstudie aan het toenmalige conservatorium van Leeuwarden. Hij studeerde daar de hoofdvakken trompet (docent Jan Holtrop) en directie (docenten Dirk Annema/Gerrit Fokkema) en slaagde in 1988 voor het diploma Docerend Musicus en in 1989 voor het praktijkdiploma directie HaFaBra. Van 1990 tot 1992 studeerde hij nog twee jaar directie bij Gerrit Fokkema in Hilversum. Momenteel is Andries als docent klein koper werkzaam aan Kunstencentrum Atrium en Ritmyk in Sneek. Als dirigent is hij al bij diverse fanfareorkesten werkzaam geweest en behaalde met deze orkesten altijd prima resultaten op concoursen met als hoogtepunt het kampioenschap in de 2e divisie fanfare op het WMC 2005 in Kerkrade met Wilhelmina Easterein.

Andries was medeoprichter van het Frysk Jeugd Fanfare Orkest waarmee hij in 1999 kampioen werd op het internationale concours te Rastede in Duitsland. Naast Nij Libben dirigeert hij Harmonie Sneek, Crescendo Lemmer en remplaceert regelmatig voor diverse orkesten. Verder dirigeert hij Kopergoud, een koperensemble in grote bezetting waarvan hij ook medeoprichter is.